De voordelen van het luisteren naar koran

De voordelen van het luisteren naar de Koran

Wat gebeurt er wanneer een menselijke ziel de edele koran versen in zijn oor hoort? Het effect is veel dieper dan je zou denken. Het luisteren naar de koran kan een significant effect hebben op de imaan van een persoon. In dit stuk kijken we dieper naar de voordelen van koran beluisteren. We kijken specifiek hoe het aandachtig luisteren naar koran verses de imaan beïnvloedt, hoe je beloond wordt en naar de genezende kracht van het luisteren. Lees snel verder!

Versterking van de Imaan

Het aandachtig beluisteren naar de edele koran versterkt de Imaan van een persoon. Veel koran versen spreken over het effect van koran beluisteren op die persoon zijn hart. In de koran zelf wordt er ook vermeld wat voor effect het koran beluisteren kan hebben, met het voorbeeld van de Djinn’s die ernaar luisterden.

🌙 En (gedenkt) toen Wij een paar van de Djinn’s bij jou brachten, om naar de koran te luisteren. Toen zij daarbij aanwezig waren, zeiden zij: “Zwijgt!” En toen (de voordracht) beëindigd was, keerden zij tot hun volk terug als waarschuwers. Zij zeiden: “O volk van ons, voorwaar wij hebben over een Boek gehoord dat is neergezonden na Môesa, ter bevestiging van wat daarvóór was, het leidt naar de Waarheid en de rechte Weg. (46: 29-30)

Uit deze koran versen uit surah Al-Ahqaf blijkt dat aan de Djinn’s geboden werd om te alle zaken te stoppen en te luisteren wanneer er koran gereciteerd werd, wat aangeeft hoe belangrijk het is om aandachtig de koran te beluisteren. Bovendien gingen zij daarna terug naar hun volk en waarschuwden zij andere, wat impliceert dat het de imaan versterkt.

Beloning

Zij die naar het reciteren van de koran luisteren, krijgen ook een beloning. Dit geldt ook voor moslims die de Arabische taal niet machtig zijn. Dat het aandachtig koran beluisteren een goede daad is wordt ook bevestigd in de koran.

🌙 En als de koran wordt voorgedragen, luistert er dan naar en zwijgt hopelijk zullen jullie begenadigd worden. (7:204)

Genezing (Roqya)

Naar koran lusiteren kan ook dienen als genezing tegen bezetenheid, beter bekend als roqya. In de edele koran zelf wordt ook genoemd dat het een bron van genezing is;

🌙 En Wij zonden (dat) van de koran neer wat genezing en Barmhartigheid voor de gelovigen is. En het vermeerdert voor de onrechtvaardigen slechts verlies. (17:82)

Roqya is een ritueel dat genezing bij de bezeten persoon aanbrengt door het reciteren van koran versen en het doen van dua’s. Het is bedoeld om de kwade invloeden te verdrijven. Enkele koran versen zijn specifiek aangeraden voor het doen van roqya, zoals Ayat al-Kursi (2:255), Surah al-Falaq (surah 113) en Surah an-Nas (surah 114).

Conclusie

In deze blog hebben we naar een aantal voordelen gekeken die naar voren komen bij het beluisteren van de koran. Het is ook hier belangrijk om te realiseren dat dit slechts een klein deel is van de voordelen; er zijn nog vele andere die je kunt terug vinden in de hadiths en de koran. Wij hebben met name gekeken naar hoe de beluisteren van koran kan bijdragen aan het versterken van je Imaan, het krijgen van een beloning en in hoe het kan bijdragen aan genezing; alle ondersteunt met aya’s uit de edele koran.

Laten we verder praten!

Zit je met vragen over onze producten of heb je hulp nodig bij het maken van je aankopen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team is altijd beschikbaar om je te begeleiden bij het selecteren van de optimale producten die perfect aansluiten bij jouw wensen en behoeften!

P.S. Volg je ons al op social media? Klik hier voor onze TikTok/Facebook/Instagram page!

Bekijk al onze blogs over de edele Koran

Ben je geïnteresseerd in het vergroten van je kennis over de edele Koran? Neem dan een kijkje op onze volgende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *