Profeet Nuh

Profeet Nuh

De profeet Nuh is een belangrijke figuur binnen de islam en behoort tot de groep van de vijf grote profeten, genaamd de ‘Oeloel-Azm-profeten’. Hij wordt beschouwd als een voorbeeld van onwankelbaar geloof, onuitputtelijk geduld en onophoudelijk doorzettingsvermogen. In dit artikel wordt zijn leven beschreven, inclusief zijn boodschap aan zijn volk om terug te keren naar het monotheïsme en zijn rol tijdens de zondvloed.

Het leven van Profeet Nuh

Profeet Nuh wordt beschouwd als een belangrijke figuur binnen de Islam en behoort tot de ‘Oeloel-Azm-profeten’, een groep van vijf grote profeten, samen met Ibrahim, Musa, Isa en Muhammad (vrede zij met hen). Deze profeten worden zo genoemd vanwege hun standvastigheid en doorzettingsvermogen bij het omgaan met enorme uitdagingen.

Volgens de Koran was Nuh de zoon van Lamech en de achterkleinzoon van Profeet Adam. Hij leefde in een tijd waarin zijn samenleving was afgedwaald naar afgoderij, en Allah (s.w.t) riep hem op om hen terug te brengen naar het geloof en het monotheïsme. Nuh predikte gedurende 950 jaar aan zijn volk, maar boekte weinig succes. Zelfs zijn eigen vrouw en zoon behoorden tot de ongelovigen. Velen verwierpen zijn boodschap en bespotten en vervolgden hem zelfs. Desondanks bleef Profeet Nuh geduldig in zijn missie om zijn volk tot berouw op te roepen.

Wil je je kind/broertje/zusje vertellen over de profeet Nuh? Neem hier eens een kijkje! Met dit boek komen kinderen op een speelse manier meer te weten over het leven van de profeet Nuh terwijl ze ook woordjes Arabisch leren lezen en schrijven!

De zondvloed

Nuh’s boodschap werd door de meeste mensen genegeerd en maar weinig mensen geloofden hem. Allah zei tegen Nuh dat hij een grote ark moest bouwen, een teken dat er een rampzalige Zondvloed aan zat te komen – als straf voor de ongelovigen (29:14). Nuh was trouw aan Allah en bouwde de ark, ook al werd hij uitgelachen door zijn eigen volk.

De ark bood uiteindelijk een veilige plek aan voor Nuh en andere gelovigen tijdens de verwoestende vloed (11:40). Na de vloed werd Nuh gezien als een van de architecten van de heropbouw van de menselijke samenleving.

Het verhaal van Profeet Nuh gaat over onwankelbaar geloof, onuitputtelijk geduld en onophoudelijk doorzettingsvermogen, zelfs als mensen je uitlachen en niet geloven wat je zegt.

Een van de kinderen van Nuh koos ervoor om ongelovig te zijn en weigerde zijn vader te vergezellen op de ark. Toen de zondvloed begon, ging zijn zoon naar een bergtop in de hoop dat hij daar veilig zou zijn voor de overstroming. Maar de werkelijkheid pakte anders uit, en zijn zoon en zijn volgelingen werden allen door de zondvloed overweldigd.

Conclusie

In deze blog hebben we de levensloop van Profeet Nuh besproken, een belangrijk figuur in de Islam. We hebben dieper gekeken in zijn levensloop en zijn rol tijdens de zondvloed. De zondvloed biedt ons veel lessen op het gebied van standvastigheid, geduld en hoogmoed.

Wil je meer te weten komen over de verhalen van profeten? Klik dan op de link en bekijk onze brede collectie van boeken over de profeten!

Laten we verder praten!

Heb je vragen over onze producten of wil je graag advies bij het doen van je aankopen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste producten die bij jouw passen!

P.S. Volg je ons al op social media? Klik hier voor onze TikTok/Facebook/Instagram page!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *