Umrah

Umrah

De Umrah, vertaalt in het Arabisch letterlijk naar ‘bezoek’, is een pelgrimstocht binnen de Islam die een moslim kan verrichten. In tegenstelling tot de Hadj, kan de Umrah het hele jaar door uitgevoerd worden. In deze blog verkennen we wat meer informatie over deze reis , bieden we wat tips, en beantwoorden we veelgestelde vragen over de Umrah.

Wat is Umrah?

De Umrah is een reis naar Mekka die op ieder moment van het jaar kan worden uitgevoerd. Het omvat verschillende rituelen die lijken op die van de Hadj, maar minder uitgebreid zijn. De kern van de Umrah bestaat uit de Ihram, Tawaf rond de Ka’aba en de Sai tussen Safa en Marwah. De Umrah heeft geen specifieke tijdsduur, maar duurt doorgaans 1-2 weken, maar kan ook zeker langer of korter zijn.

Dua voor Umrah

Net als bij de Hadj, is het continu uitspreken van dua’s een belangrijk onderdeel van de Umrah. Een veelvoorkomende dua die pelgrims reciteren is de Talbiyah:

“Labbayk, Allahumma, Labbayk. Labbayk, La Shareeka Laka, Labbayk. Innal Hamd Wan-Ni’mata, Laka wal Mulk, La Shareeka Laka.”

Nederlands: “Hier ben ik bij Uw dienst, O Allah, hier ben ik. Hier ben ik, U heeft geen partner, hier ben ik. Alle lof en zegeningen zijn van U, en alle soevereiniteit, U heeft geen partner.”

Umrah Checklist en Voorbereiding

Een goede voorbereiding is van geen overbodige luxe. Voorbeeld van punten voor een checklist zijn:

Voor een meer gedetailleerde gids raden wij “Een Handleiding voor de Hadj en de Umrah” aan.

Verschil tussen Hadj en Umrah

Veel van de rituelen tijdens Hadj en Umrah komen met elkaar overeen. Het voornaamste verschil tussen Hadj en Umrah is de verplichting en de tijd van uitvoering. Hadj is verplicht en vindt plaats tijdens Dhu al-Hijjah, terwijl Umrah vrijwillig is en het hele jaar door kan worden verricht.

Wanneer kan je Umrah doen?

De Umrah kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, wat het een flexibele optie maakt voor moslims over de hele wereld. Echter wordt het uitvoeren van de Umrah tijdens de heilige maand ramadan extra beloond. Vandaar dat veel moslims tijdens deze maand hun de Umrah uitvoeren.

Conclusie

De Umrah biedt een mooie kans voor moslims om een betere band te krijgen met hun geloof en hun schepper. De reis is natuurlijk fysiek, maar ook zeker mentaal en spiritueel. Op mektaba zijn er nog vele andere boeken die informatie bevatten over de Umrah.

Laten we verder praten!

Heb je vragen over Umrah of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste literatuur voor je reis? Neem gerust contact met ons op. Ons team helpt je graag bij het vinden van de juiste bronnen voor jouw spirituele reis. Vergeet ons ook niet te volgen op sociale media voor de laatste updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *